Förbättringar i kvinnosjukvården

Fredagen den 27 juni besökte regionrådet Henrik Fritzon (S) och regionfullmäktigekandidaten Amela Hodzic (S) kvinnokliniken på Skånes universitets sjukhus. Förra sommaren var situationen på förlossningsavdelningarna i Skåne mycket svår och kvinnor i aktivt värkarbete hänvisades mellan sjukhusen. Nu vill de socialdemokratiska regionpolitikerna förhöra sig om hur situationen ser ut inför sommaren.

– Förra sommaren rådde kaos inom förlossningsvården. Många kvinnor är fortfarande mycket oroliga över att inte få plats när de ska föda. Nu vill vi veta hur den faktiska situationen är på förlossningsavdelningen i Malmö inför sommaren, säger Henrik Fritzon (S).

– Det grundläggande problemet för kvinnosjukvården är att den är underfinansierad. Vi socialdemokrater har en övergripande vision för en bättre kvinnosjukvård med mer resurser, fler anställda och fler utbildningsplatser för barnmorskor, fortsätter Henrik Fritzon (S).

– Den moderatledda regionledningen stängde familje-BB i Malmö för två år sen. Nu finns det inte längre någon plats där nyblivna föräldrar kan stanna kvar tillsammans för att lära känna sin nyfödda bebis med stöd av vårdpersonal. Det visar på den politiska regionledningens mycket omoderna syn på pappans roll. Vinner vi valet kommer vi öppna familje-BB igen, säger Amela Hodzic (S).

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s