Vår organisation

Avantgarde är en del av S-kvinnor (Socialdemokratiska kvinnoförbundet) och vi utgår från Malmö. Genom att vara medlem i Avantgarde blir man automatiskt medlem i både Socialdemokraterna och S-kvinnor. S-kvinnor är ett eget förbund enbart för socialdemokratiska kvinnor. När det startades 1920 var situationen annorlunda för kvinnor i politiken, men syftet är fortfarande detsamma; att driva politik utifrån kvinnors rättigheter och jämställdhet.

S-kvinnor delar socialdemokraternas grundläggande värderingar, men driver också egna politiska frågor. Även om S-kvinnor är ett eget förbund är de starkt sammankopplade med socialdemokratiska partiet. I Sverige finns cirka 300 S-kvinnoklubbar, i Malmö finns det idag fem stycken.

Som medlem i S-kvinnoklubben Avantgarde får du, förutom information om vår verksamhet, tidningen Morgonbris och tidningen Hjärter Ess hem i brevlådan. Du får också kostnadsfritt gå de kurser som anordnas av Socialdemokraterna och S-kvinnor. Alla medlemmar bestämmer själv hur aktiv man vill eller har tid att vara.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s